Start / Evenemang / Volga – Ryssland och imperiet sett genom en flod

Volga – Ryssland och imperiet sett genom en flod

 

Samtal med författaren Lena Jonson om den aktuella boken "Volga och inre Ryssland"
 
Rysslands militära angrepp på Ukraina visar hur dess politik gentemot sin grannstat styrs av föreställningar om imperiet och den rysk-slaviska identiteten. Lena Jonsons bok "Volga och inre Ryssland" diskuterar hur dessa föreställningar även styr politiken inom Ryssland, och hur det påverkar alla de ickeryska folk som lever längs Volga. De är folk med egna språk och kulturer. De representerar en mindre känd sida av Ryssland och deras erfarenheter ger en annan bild av landets historia.
 
Samtalsledare är Stefan Ingvarsson.
 
Lena Jonson är docent i statsvetenskap och tidigare vid Utrikespolitiska institutet. Hon är författare till flera böcker och artiklar om Ryssland. Hon var Sveriges kulturråd i Moskva åren 2005–2009 och har även en bakgrund som föredragshållare på flodresor längs Volga.
Stefan Ingvarsson är analytiker vid Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska institutet och var Sveriges kulturråd i Moskva 2015-2020.
 
Samtalet är ett samarbete mellan Stadsbiblioteket Stockholm, Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska institutet och bokförlaget Dialogos.
 
 

Bokomslagsbild: Isaak Levitan

Anmälan till evenemanget

Boka för att försäkra dig om plats. Drop-in i mån av plats.

Till anmälan

Om eventet

lena
  • 26 april 22 18:00
  • Stadsbibliotekets aula, Odengatan 61 D, Stockholm

Relaterade event