Start / Evenemang / Rysslands krig mot Ukraina: Hur har det förändrat Ryssland?

Rysslands krig mot Ukraina: Hur har det förändrat Ryssland?

Ett år har gått sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina inleddes. Centrum för Östeuropastudier (SCEEUS) bjuder in till ett samtal om hur kriget har förändrat Ryssland.

Parallellt med den ryska aggressionen i Ukraina har det ryska samhället känt av en kraftigt ökande intern repression. De sista oberoende medierna och civilsamhället har kuvats eller lämnat landet.

Omvärlden har infört kraftfulla sanktioner mot Ryssland och även om den ryska ekonomin visade sig något mer motståndskraftig än vad många bedömare trodde, men nu har den gått in i en recession. Ryssland är på alla sätt ett alltmer isolerat land.

Vad är Ryssland för land i dag? Vad vet och tycker befolkningen om kriget? Hur många ryska soldater kommer att dö i detta krig innan samhället får nog?

 

Talare:

Carl Fridh Kleberg, SVT:s utrikesreporter.

Maria Person Löfgren, SR:s Rysslandkorrespondent.

Stefan Ingvarsson, analytiker på Centrum för Östeuropastudier

Samtalet modereras av Jonas Löfvenberg, redaktör vid Utrikespolitiska institutet.

 

Vi vill prata med er! Det går bra att skicka in frågor i förväg till panelen via mejladress: sceeus@ui.se. Seminariet kommer livesändas på UI:s Facebooksida.

Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska Institutet kommer i en seminarieserie om fyra delar djupdyka i frågor om hur Rysslands krig har påverkat Ukraina, Ryssland, EU och Sverige. Läs mer om årsdagen av Ryssland invasion av Ukraina med analyser och kommentarer från våra experter här.

Välkommen!

Om eventet

sdl9AiVtVFqtRQ-nh.jpg1
  • 14 mars 23 15:00
  • Utrikespolitiska institutet, Drottning Kristinas Väg 37, Stockholm

Fördjupning

Relaterade event